Här hittar du information och odlingsråd, sidan fylls på kontinuerligt med nya växter och erfarenheter. Aktuell växtlista hittar du här. OBS – vi har tyvärr ingen möjlighet att skicka växter. Växterna säljs vid kurser/workshop och några utställningstillfällen under året. Under tidigare år har vi medverkat bl. a. vid Trädgårdsdagen på Råda Säteri, REKO på Nääs och Jordens mat på Gunnebo Slott och Trädgårdar. För info om aktuella utställningar/event, se sidan Evenemang
Vi har ingen försäljning på plats men om du hör av dig till info@odlarbyran.se så kan vi se om det går att ordna på annat sätt.
Vi odlar våra plantor från frö, sticklingar, avläggare eller knölar. Några kan vara äldre exemplar som föryngrats genom delning. Småplantor skolas och får stå på tillväxt under energisnåla LED-lysrör. Jorden de växer i gör vi själva av det material som finns på platsen. Grunden är en lätt och sandig jord som vi berikar med höns- och hästgödsel, gröngödsel, löv, gräsklipp, flis, barr, spån, halm och bäst av allt – tång i överflöd från stränderna. Krukorna vi använder har den tyska miljömärkningen Blå ängeln, Der Blaue Engel, världens äldsta miljömärkning.
Vi är speciellt inriktade på fleråriga ätliga växter men har även en del ett- och tvååringar – alla ätbara. OBS! Enstaka arter kan vara giftiga i något utvecklingsstadium. Se röd text vid respektive växt.
Vi har valt att lägga de växter som inte är vinterhärdiga i vårt land under rubriken Ettåriga. En del av dessa är i sin naturliga miljö fleråriga och kan hos oss mycket väl leva vidare inomhus eller i annat uppvärmt utrymme, t. ex ett växthus med frostvakt. Uppgifter om möjliga sätt att övervintra kommer att finnas under varje växt.